Υλικά
• 1 φλιτζάνι μαργαρίνη και λίγη ακόμα για την επάλειψη του ταψιού
• ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη (συνήθης)
• 2 αβγά
• 1/3 φλιτζανιού γάλα
• 2 φλιτζάνια αλεύρι
• 1 κουταλάκι σόδα
• ½ κουταλάκι αλάτι
• 2 κουταλάκια κανέλα
• 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
• 1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια.
Οδηγίες
Αφήνετε τη μαργαρίνη να μαλακώσει για λίγο και κατόπιν τη χτυπάτε στο μίξερ μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης. Μόλις το μίγμα αφρατέψει, προσθέτετε τα αβγά και το γάλα και ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι. Επαλείφετε το ταψί με την υπόλοιπη μαργαρίνη. Ρίχνετε μέσα τη ζύμη κουταλιά κουταλιά και σε αραιά διαστήματα, γιατί θα απλώσει. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν για να σφίξουν και τα φυλάτε σε αεροστεγές δοχείο.