Πεντανόστιμη και χωρίς καθόλου αλκοόλ.
Υλικά:
• 3 φλιτζάνια αλεύρι
• 2 κουταλιές κορν φλάουρ
• 1½ κουταλάκι σκόνη μπέικιν
• 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια και λίγη ακόμη για το ταψί
• 2 αβγά
• ½ φλιτζάνι γάλα
• 2 φλιτζάνια πηχτή μαρμελάδα βερίκοκο
• 2 κουταλιές αμύγδαλα φιλέ.
Οδηγίες:
Ανακατεύετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το μπέικιν. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα κομματάκια της μαργαρίνης και τρίβετε το μίγμα με τα χέρια, μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό. Χτυπάτε τα αβγά, τα προσθέτετε στο μίγμα μαζί με το γάλα και φτιάχνετε μια ομοιογενή ζύμη. Αλείφετε με μαργαρίνη ένα ταψάκι και στρώνετε τα 2/3 της ζύμης, πιέζοντάς την από το κέντρο προς την άκρη, χρησιμοποιώντας ολόκληρη την παλάμη σας. Απλώνετε τη μαρμελάδα. Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε «κορδονάκια» και τα τοποθετείτε σταυρωτά στην επιφάνεια της μαρμελάδας. Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά. Το βγάζετε και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.