Ατομικά κεκάκια, τέλεια για το πρωινό γεύμα.Υλικά:
• 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• λίγο ξύσμα λεμονιού
• 1 φλιτζ. ζάχαρη
• 2 μικρά πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
• 4 κουταλιές μαργαρίνη
• 1 αβγό
• 1 φλιτζάνι γάλα.
Οδηγίες:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι και το αναμιγνύετε με το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το μήλο και τη μαργαρίνη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε ελαφρά το αβγό. Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο του μίγματος, ρίχνετε μέσα το γάλα και το αβγό και ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα. Μοιράζετε το μίγμα σε χάρτινα φορμάκια για μάφινς, γεμίζοντάς τα κατά τα 2/3 του ύψους τους. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι ή φόρμα για μάφινς και τα ψήνετε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Ατομικά κεκάκια, τέλεια για το πρωινό γεύμα!