Τι έχουμε:
- 7-8 μανιτάρια, πορτομπέλλο
- 1 κεσεδάκι μανιτάρια, λευκά
- 2 πιπεριές
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα
- 1 ποτηράκι κρασί
- 2 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη
- 2 κουταλιές λάδι ελιάς
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- 3 κουταλιές παρμεζάνα, τριμμένη
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Με μία βρεγμένη πετσέτα σκουπίζουμε τα μανιτάρια πορτομπέλο, κόβουμε τα κοτσάνια τους, βγάζουμε τους σπόρους τους με ένα κουταλάκι και τα βάζουμε ανάποδα σε ένα ταψί.
Αλείφουμε με ένα πινέλο τη μαργαρίνη στην επιφάνεια των μανιταριών. Ψήνουμε τα μανιτάρια στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ, με μία βρεγμένη πετσέτα σκουπίζουμε τα λευκά μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Πλένουμε τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια, έως ότου μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Γεμίζουμε τα πορτομπέλο με τη γέμιση που ετοιμάσαμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, γαρνίροντας με την παρμεζάνα.
Συμβουλή
Μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε 2 ντομάτες τριμμένες.
Το κατάλληλο κρασί: chardonnay.