Τι έχουμε:
- 8 μεγάλες πίτες τορτίγια
- 1 κουταλιά μαργαρίνη, για το τηγάνι
- Για τη α γέμιση:
- 1 κεσεδάκι μανιτάρια, λευκά
- 4 κουταλιές μαργαρίνη
Για τη β γέμιση:
- 4 ντομάτες, ώριμες
- 1 ποτηράκι κρασί, κόκκινο
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά
- 1 κουταλάκι ρίγανη, ξερή
- 3 κουταλιές λάδι ελιάς
- αλάτι, πιπέρι
Για τη γ γέμιση:
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα
- Για το γαρνίρισμα:
- κλωναράκια μαϊντανού
- ραπανάκια, σε φέτες
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε αρχικά τη γέμιση β:
Σε ένα μπολ με καυτό νερό ζεματίζουμε τις ντομάτες για ένα λεπτό, τις ξεφλουδίζουμε, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με την πιπεριά, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα σπόρια της και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι, έως ότου χρυσίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το μείγμα με τις ντομάτες και την πιπεριά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, ώστε να σωθούν τα υγρά της ντομάτας.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και όταν η σάλτσα πήξει, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες.
Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και τα σοτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Αλείφουμε ένα τηγάνι με τη μαργαρίνη και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε ελαφρά τις πίτες τορτίγια, για μισό λεπτό από κάθε πλευρά. Στρώνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα μια τορτίγια και απλώνουμε από πάνω το μισό μείγμα από τα μανιτάρια.
Σκεπάζουμε με μια τορτίγια, απλώνουμε το μισό από το μείγμα με τις ντομάτες, βάζουμε από πάνω μια τορτίγια ακόμη και αλείφουμε με τη μισή μαγιονέζα.
Τελειώνουμε με μια ακόμη τορτίγια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε σε κομμάτια το μιλφέιγ, γαρνίρουμε με τα ραπανάκια, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για ντομάτες, να χρησιμοποιήσουμε συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας.
Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι.