Τι έχουμε:
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γραμ. ρύζι
- 320 γραμ. ζάχαρη
- 60 γραμ. νισεστέ
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κουταλάκι μαστίχα, τριμμένη
- 1 βανίλια
- κανέλα
Για το γαρνίρισμα:
- Φύλλα δυόσμου
Τι κάνουμε:
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε το ρύζι με 1 1/2 φλιτζ. νερό. Μόλις βράσει το ρύζι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα, κρατώντας λίγο στην άκρη για να λιώσουμε το νισεστέ, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη μαστίχα και τον κρόκο, χτυπημένο.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου βράσει το μείγμα.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γάλα που κρατήσαμε και διαλύουμε μέσα το νισεστέ.
Αφού πάρει βράση το ρυζόγαλο, ρίχνουμε μέσα το γάλα με το διαλυμένο νισεστέ και ανακατεύουμε.
Μόλις δέσει το ρυζόγαλο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα.
Αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει, το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και το γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένα φρούτα της αρεσκείας μας.
το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.