Τι έχουμε:
- 3 αβγά
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1/2 φλιτζ. φαρίνα
- 1/2 φλιτζ. μαργαρίνη
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- ρίγανη για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το αναδευτήρι τα αβγά, τη φαρίνα, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι, έως ότου γίνουν πηχτός χυλός.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια-δυνατή φωτιά ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε μια κουταλιά μαργαρίνη και ρίχνουμε 3-4 κουταλιές χυλό.
Κουνάμε το τηγάνι ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του και αφήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά να φουσκώσει ο χυλός και να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά.
Στη συνέχεια, γυρίζουμε την τηγανίτα από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα να ψηθεί.
Μόλις ψηθεί, βάζουμε την τηγανίτα σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό.
Μόλις τις ψήσουμε, τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Αντί για ρίγανη μπορούμε να πασπαλίσουμε τις τηγανίτες με παρμεζάνα τριμμένη.
το κατάλληλο συνοδευτικό Χυμός πορτοκάλι.