Τι έχουμε:
- 750 γραμ. κιμά
- 200 γραμ. καρυδόψιχα
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 φέτες ψωμί, ψίχα
- 1 κρεμμύδι
- 1 αβγό
- 3 κουταλιές λάδι ελιάς
- 3 κουταλιές φρυγανιά, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- φυλλαράκια μαϊντανού
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ με λίγο νερό μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβουμε καλά. Στη συνέχεια, τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τριμμένο, το αβγό, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε τους κεφτέδες στρογγυλούς σε μπαλίτσες, τους βάζουμε σε μια πιατέλα, τη σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και όταν κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες, έως ότου ροδίσουν ελαφρά. Κοπανίζουμε στο γουδί την καρυδόψιχα μαζί με το μαϊντανό και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες, τη φρυγανιά και αν χρειαστεί λίγο λάδι.
Αφήνουμε να βράσουν, έως ότου δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε γαρνίροντας με φυλλαράκια μαϊντανού.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί να κοπανίσουμε την καρυδόψιχα στο γουδί, να την τρίψουμε στο μπλέντερ.
το κατάλληλο συνοδευτικό Ούζο Σερρών.