Πράσα και πατάτες στο φούρνο

22.05.2008
Ενα φουρνιστό ορεκτικό που θα σας ενθουσιάσει!

Τι έχουμε:

  • 600 γραμ. πράσα
  • 2-3 πατάτες
  • 1 κριθαρένιο παξιμάδι, τριμμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Καθαρίζουμε τα πράσα και τις πατάτες, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Στη συνέχεια, τα στρώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, σε ροδέλες και το σκόρδο, ψιλοκομμένο.

Πασπαλίζουμε το παξιμάδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, περιχύνουμε με το λάδι, τον χυμό λεμονιού και 1 ποτηράκι νερό.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κατσικίσιο τυρί, σε κομματάκια.

το κατάλληλο συνοδευτικό Ούζο Σερρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ