Τι έχουμε:
- 350 γραμ. τυρί φέτα
- 3 κολοκυθάκια
- 3 αβγά
- 1/2 φλιτζ. γάλα, εβαπορέ
- 1 φλιτζ. φρυγανιά, τριμμένη
- 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/4 του φλιτζανιού λάδι ελιάς
- 2 κουταλιές αλεύρι
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Πλένουμε, ξύνουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη φέτα, πολτοποιημένη, το αλεύρι, το γάλα, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, 2 κουταλιές από το λάδι και τα ανακατεύουμε.
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε ελαφρά την επιφάνειά του με τη μισή φρυγανιά και απλώνουμε το μείγμα του μπολ.
Κατόπιν, πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη φρυγανιά και παρμεζάνα και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180οC και αφήνουμε το σφογγάτο να ψηθεί, έως ότου ροδίσει η βάση και η επιφάνειά του.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε 2 ασπράδια αβγού για να γίνει το σφογγάτο μας πιο αφράτο.
το κατάλληλο συνοδευτικό Ούζο Σερρών.