Τι έχουμε:
- 1 συσκευασία φύλλα ζύμης κουρού, στρογγυλά
- 300 γραμ. ανθότυρο
- 10 κομμάτια λιαστής ντομάτας σε λάδι
- 1 κουταλάκι μέλι
- 50 γραμ. ταχίνι
- 3-4 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
- στη μύτη από το κουταλάκι πιπέρι
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
- σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα:
- πιπεριά, κόκκινη
- μαϊντανό
Τι κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
Σε ένα μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το μέλι, το ταχίνι, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε, έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Απλώνουμε τα φύλλα κουρού σε μια επιφάνεια εργασίας και βάζουμε λίγο από τη γέμιση στη μέση. Διπλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα μισοφέγγαρου και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι, ώστε να κλειστεί η γέμιση.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό σησαμέλαιο και όταν κάψει, τηγανίζουμε τα πιτάκια έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
Οταν ροδίσουν, τα βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με ροδέλες κόκκινης πιπεριάς και φύλλα μαϊντανού.
Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε, να τα ψήσουμε και στο φούρνο στους 170οC, πασπαλίζοντάς τα με λίγο σουσάμι.
Το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.