Υλικά
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 300 γραμμ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
- 3 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένο
- 200 γραμμ. κολοκύθια κομμένα σε κύβους
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- Μαύρο πιπέρι τριμμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/4 φλιτζ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κύβοι ζωμός κότας
- 10 κοφτές κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο, τα κολοκυθάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και το μαϊντανό. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτετε και τους κύβους κότας.
2. Αφήνετε το φαγητό να βράσει 5 λεπτά και χαμηλώνετε τη φωτιά, αφήνοντάς το σκεπασμένο μία ώρα περίπου.
3. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή - κάθε μερίδα ανακατεμένη με 1 κουτ. σούπας παρμεζάνα.