Τι έχουμε:
- 6 κουταλάκια μαύρο τσάι Κίνας, χύμα ή 3 φακελάκια
- 175 ml νερό, βραστό
- 4 κουταλιές γάλα ΒΛΑΧΑΣ ζαχαρούχο
- γάλα ΒΛΑΧΑΣ πλήρες
- 1 ποτήρι πάγο, τριμμένο
Τι κάνουμε:
Ρίχνουμε το τσάι ή βάζουμε τα φακελάκια μέσα στο βραστό νερό 2-3 λεπτά, για να αφήσει το άρωμα και τη γεύση του.
Στη συνέχεια, το σωρούνουμε στο ειδικό σουρωτήρι για τσάι και το βάζουμε σε μία κανάτα.
Προσθέτουμε στο τσάι το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα με μακριά λαβή, κατάλληλη για ανακάτεμα.
Μοιράζουμε τον πάγο σε 2 ποτήρια, μέχρι τη μέση, και ρίχνουμε το τσάι.
Προσθέτουμε όσο πλήρες γάλα θέλουμε και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε, να προσθέσουμε στο τσάι λίγα φύλλα δυόσμου.
Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.