Τι έχουμε:
- 2 1/2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. γάλα ΒΛΑΧΑΣ, ελαφρύ
- 2 φλιτζ. νερό
- 4 αβγά
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- μαργαρίνη για το άλειμμα
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
- 3 φλιτζ. τυρί, τριμμένο
- 2 κρεμμύδια
- 4 κουταλιές μαργαρίνη
- 2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
- 3 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Αρχικά φτιάχνουμε τη γέμιση:
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα για 3-4 λεπτά, έως ότου χρυσίσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ανακατεύοντας, έως ότου ασπρίσει.
Διαλύουμε τον πελτέ σε δύο φλιτζάνια νερό και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 40-45 λεπτά.
Οταν ο κιμάς απορροφήσει τα υγρά και μαλακώσει, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τον διατηρούμε ζεστό.
Για να ετοιμάσουμε τις κρέπες, ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό και αραιώνουμε το γάλα ΒΛΑΧΑΣ ελαφρύ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Στο μπολ με το γάλα ρίχνουμε τα αβγά και τα χτυπάμε με το αναδευτήρι, έως ότου ενωθούν. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε, έως ότου γίνουν λείος χυλός. Κατόπιν, αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους με μαργαρίνη, το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε 3 κουταλιές από τον χυλό. Με το χέρι μας γέρνουμε το τηγάνι, έτσι ώστε να απλωθεί ο χυλός ομοιόμορφα παντού και να γίνει μια λεπτή τηγανίτα (κρέπα). Την ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και με μια σπάτουλα την ξεκολλάμε από τα πλαϊνά τοιχώματα του τηγανιού. Τη γυρνάμε με τη βοήθεια ενός πιάτου από την άλλη πλευρά και την ψήνουμε, έως ότου χρυσίσει ομοιόμορφα. Βγάζουμε την κρέπα από το τηγάνι, τη βάζουμε σε μία πιατέλα και τη σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστή. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου τελειώσει ο χυλός, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με μαργαρίνη.
Οταν ετοιμάσουμε τις κρέπες, απλώνουμε κάθε κρέπα σε μια πιατέλα, βάζουμε 2 κουταλιές από το μείγμα του κιμά στην επιφάνειά της, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και την τυλίγουμε σε ρολό.
Αφού τις γεμίσουμε, τις κόβουμε στη μέση, πασπαλίζουμε με πιπέρι και λίγο τυρί ακόμα και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του κιμά καρότα και σέλινο, ψιλοκομμένα.
Το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.