Yλικά
- 360 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 100 γρ. βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 100 γρ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- 200 γρ. βατόμουρα αποξηραμένα
- 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
Eκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει, προσθέτουμε όλα τα φρούτα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά ώστε να μοιραστούν παντού ομοιόμορφα. Απλώνουμε πάνω σε ρηχό ταψί του φούρνου το χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε αυτό. Στη συνέχεια, το στρώνουμε καλά με σπάτουλα και το σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο χαρτιού ψησίματος. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για 1-2 ώρες. Τέλος, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή σε μακρόστενες μπάρες, το τοποθετούμε σε ένα τετράγωνο κουτί και το εύκολο, γρήγορο και φτηνό δώρο μας είναι έτοιμο.
Tip: Προαιρετικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αποξηραμένα φρούτα με ξηρούς καρπούς, τους οποίους προηγουμένως θα έχουμε καβουρδίσει και ψιλοκόψει με μαχαίρι ή στο πολυμιξεράκι φροντίζοντας να μην γίνουν σκόνη.