Yλικά
- 180 γρ. κουβερτούρα
- 6 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι νερό
- 1 βανίλια
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 κουτ. γλυκού κονιάκ
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για να λιώσει καλά η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι την κουβερτούρα σπασμένη σε πολύ μικρά κομματάκια, μαζί με τη βανίλια και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα. Αρωματίζουμε τη sauce σοκολάτας με το κονιάκ. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο, την αφήνουμε να κρυώσει και κλείνουμε.
Tip: Μπορούμε, επίσης, να αρωματίσουμε τη sauce σοκολάτας με 2 κουταλιές του γλυκού λικέρ μέντα ή πορτοκάλι.