Φαρφάλες κοκκινιστές με φέτα

14.05.2008
Eνας τρόπος για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μας κατά τον βρασμό τους είναι να προσθέσουμε στην κατσαρόλα μια κουταλιά λάδι ελιάς.

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά, φαρφάλες
  • 4 ντομάτες
  • 6-7 ντοματάκια Σαντορίνης
  • 1 - 1 1/2 φλιτζ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζ. ελιές Καλαμών
  • 5 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 3 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις ελιές, τις στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τις κόβουμε σε κομματάκια.

Πλένουμε τις ντομάτες και τα ντοματάκια, χαράσσουμε το κάτω μέρος τους σε σταυρό και τα ζεματίζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα ξεφλουδίζουμε, κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση και τρίβουμε τις ντομάτες.

Κατόπιν σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, μέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα ντοματάκια, τις ελιές, 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι από τη φέτα, το μαϊντανό και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τις φαρφάλες για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Τις στραγγίζουμε, τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Σερβίρουμε τις φαρφάλες, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη φέτα.