Υγρό κέικ σοκολάτας με καφέ

04.02.2011

Yλικά

  • 1 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
  • 1 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
  • 350 γρ. κουβερτούρα
  • 260 γρ. βούτυρο
  • 10 αβγά
  • 4 κουτ. σούπας γάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και την πασπαλίζουμε με κακάο. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τον καφέ διαλυμένο σε 3 κουταλιές σούπας νερό. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το γάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, την ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια μεταφέρουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα που θα το ρίξουμε στη φόρμα μας. Ψήνουμε για 35 λεπτά. Ξεφορμάρουμε το γλυκό μόλις κρυώσει και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρουμε με σαντιγί και διακοσμούμε με κόκκους καφέ.

Tip: Για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, θα μπορούσαμε να καλύψουμε το κέικ με γλάσο σοκολάτας, στο οποίο μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μία κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ για να έχουμε πλουσιότερο άρωμα μόκας στο γλυκό μας.