Τι έχουμε:
- 3 φλιτζ. ρύζι, καρναρόλι
- 8-9 ντοματάκια Σαντορίνης
- 3 φλιτζ. σπιτική σάλτσα τομάτας
- 6-7 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο, ξεφλουδισμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές λάδι ελιάς
Για το γαρνίρισμα:
- φλοίδες παρμεζάνας
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Κατόπιν, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό, τη σπιτική σάλτσα τομάτας και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και διατηρούμε το ζωμό ντομάτας ζεστό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, μέχρι να χρυσίσουν.
Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό με μια κουτάλα, ανακατεύοντας διαρκώς, φροντίζοντας πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά να έχει απορροφηθεί η προηγούμενη.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι μαλακό και κρεμώδες, προσέχοντας να μη στεγνώσει.
Πριν ρίξουμε την τελευταία κουταλιά από το ζωμό, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το καρότο ψιλοκομμένο, τα ντοματάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε το ντοματοριζότο, γαρνίροντας με φλοίδες παρμεζάνας.