Yλικά
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αβγά ολόκληρα
- 2 κρόκους αβγών
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο. Χτυπάμε σε μπολ τη ζάχαρη άχνη με τα αβγά και τους κρόκους. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας στα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι τα φορμάκια ή την ειδική φόρμα για ατομικά κεκάκια. Μοιράζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με sauce σοκολάτας (βλ. Cover Story, συνταγή Sauce Σοκολάτας με Κακάο). Eίναι νοστιμότερα χλιαρά.
Tips: Αν προτιμάτε την κουβερτούρα γάλακτος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. ? Αυτά τα φοντάν είναι πανεύκολα, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη τεχνική και δεν πρόκειται να αποτύχουν, αρκεί να σεβαστείτε τον χρόνο ψησίματος γιατί θέλουμε να μείνουν υγρά στο εσωτερικό τους. ? Τρώγονται και χωρίς τη sauce σοκολάτας αλλά συνδυάζονται και με παγωτό ή με οποιοδήποτε λευκό γλάσο.