FONDUE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

12.01.2011

Yλικά

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη
  • 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • ½ φλιτζάνι λικέρ Cointreau ή κονιάκ ή μαύρο ρούμι
  • 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • φρέσκα φρούτα (φράουλες, μπανάνα, αχλάδι, μήλο)
  • μερικά μπισκότα σαβαγιάρ

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε την πιπεριά, την οποία έχουμε προηγουμένως μουλιάσει σε κρύο νερό για μισή ώρα. Ρίχνουμε το λικέρ ή όποιο ποτό επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει απαλή. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κεραμικό σκεύος, το οποίο τοποθετούμε πάνω από ρεσό (για να διατηρείται ζεστή η σοκολάτα) και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ποικιλία κομμένων φρούτων και με τα σαβαγιάρ.

Tip: Κόβουμε τα φρούτα σε μέγεθος μπουκιάς ώστε να μπορούμε να τα καρφώνουμε με τα ειδικά μακριά πιρούνια του fondue και να τα βουτάμε στη σοκολάτα.