Yλικά
- 1/4 φλιτζανιού γάλα
- 200 γρ. σοκολάτα μαύρη τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια
- 3 κρόκους αβγών
- 3 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 2 σφηνάκια ρούμι μαύρο
- 3 φύλλα ζελατίνη
- 150 γρ. φουντούκια ψημένα και χοντροκομμένα
Eκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών μαζί με το μέλι και το ρούμι μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και μόλις μαλακώσει, τη ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους των αβγών και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε σε άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί. Ρίχνουμε τη σαντιγί στο μείγμα αβγών και σοκολάτας, ανακατεύουμε απαλά τη μους και προσθέτουμε τα μισά φουντούκια. Στη συνέχεια, στρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ με μεμβράνη και τη γεμίζουμε με τη μους. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον να σφίξει. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια και σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε, αν θέλουμε, να αντικαταστήσουμε τα φουντούκια με καρύδια, αμύγδαλα, σταφίδες ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Αν δεν έχουμε ρούμι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονιάκ.