Τι έχουμε:
- 1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, μπούτι
- 1 ποτηράκι Άλτις Balsamico di Modena
- 1/2 φλιτζ. τομάτα από τον τρίφτη
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1/2 φλιτζ. βιτάμ
- 2 κρεμμύδια, πολτοποιημένα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Τι κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο Άλτις και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να χρυσίσουν.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε, έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα.
Σβήνουμε με το Άλτις Balsamico di Modena, προσθέτουμε στην κατσαρόλα την τομάτα από τον τρίφτη, το βιτάμ, αλάτι, πιπέρι και τόσο νερό, ώστε να τα σκεπάσει.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια του κρέατος, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο νερό ακόμα.
Σερβίρουμε τα κομμάτια κρέατος με τον ζωμό που έβρασαν, γαρνίροντάς τα με τον μαϊντανό.
Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό κρέας αντί για μοσχαρίσιο.
Το κατάλληλο κρασί Syrah