Τι έχουμε:
Για τις κρέπες:
- 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζ. γάλα
- 1 αβγό
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι αλάτι
- βιτάμ, για το τηγάνι
Για τη γέμιση:
- 1 δεματάκι σπαράγγια, βρασμένα
- 4-5 μανιτάρια, πλευρώτους, κομμένα σε φέτες και σοταρισμένα
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
Για τη σάλτσα:
- 4-5 κουταλιές Άλτις Balsamico di Modena
- 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο Άλτις
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το Άλτις Balsamico di Modena, το ελαιόλαδο Άλτις και το αλάτι.
Σε μια πιατέλα βάζουμε τα σπαράγγια, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μπαλσάμικο.
Για να φτιάξουμε τις κρέπες, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.
Κατόπιν, ρίχνουμε το αβγό, χτυπημένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ομοιογενής χυλός.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με ένα πινέλο, το αλείφουμε ελαφρά με λίγο βιτάμ.
Μόλις κάψει, ρίχνουμε 2 κουταλιές από τον χυλό και κουνάμε κυκλικά το τηγάνι, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Μόλις ο χυλός πήξει, αλείφουμε την επιφάνεια της κρέπας με βιτάμ και τη γυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Οταν ροδίσει, τη βγάζουμε από το τηγάνι, τη βάζουμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, έως ότου τελειώσει ο χυλός, φροντίζοντας να αλείφουμε το τηγάνι με βιτάμ.
Γεμίζουμε τις κρέπες με τα λαχανικά, διπλώνουμε σε ρολό και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε, να προσθέσουμε στη σάλτσα και λίγο σκόρδο, τριμμένο.
Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.