Σαλάτα καπρέζε με παντζάρια και μανούρι

07.05.2008
Για να έχουμε επιλογές στις σαλάτες μας!

Τι έχουμε:

  • 2-3 παντζάρια, μεγάλα
  • 300 γραμ. τυρί, μανούρι

Για το ντρέσινγκ:

  • 2-3 κουταλιές Άλτις Balsamico di Modena
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο Άλτις
  • στη μύτη από το κουταλάκι ρίγανη
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:

Κόβουμε τους βολβούς από τα παντζάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.

Τα πλένουμε πολύ καλά, χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 1/2 ώρα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα στραγγίζουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι το μανούρι, ώστε να γίνει αλοιφή.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο Άλτις, το Άλτις Balsamico di Modena, τη ρίγανη και το αλάτι, έως ότου ενωθούν.

Σε μια πιατέλα βάζουμε μια φέτα από παντζάρι, απλώνουμε πάνω της 2-3 κουταλιές μανούρι και επαναλαμβάνουμε, τελειώνοντας με μια φέτα παντζαριού.

Γαρνίρουμε με λίγο μανούρι, φύλλα ρόκας, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για μανούρι, να χρησιμοποιήσουμε ανθότυρο.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.