Σοκολατόπιτα με κονιάκ

06.05.2008
Η σοκολάτα σε όλο της το μεγαλείο!

Τι έχουμε:

  • 400 γραμ. κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ
  • 1 πακετάκι μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει
  • μόνο του
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ. κονιάκ
  • 6 αβγά

Για τη φόρμα:

  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:

  • σαντιγί
  • σιρόπι, σοκολάτας

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε μια φόρμα με έλασμα με μαργαρίνη, την αλευρώνουμε και στρώνουμε τη λαδόκολλα, ώστε να καλυφθούν η επιφάνεια και τα πλαϊνά της τοιχώματα.

Γεμίζουμε ένα ταψί, λίγο μεγαλύτερο από την περίμετρο της φόρμας με ζεστό νερό, τόσο ώστε να φτάνει στα 3/4 της φόρμας και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για να ζεσταθεί .

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη, για περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Λιώνουμε την κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ, τη ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα της μαργαρίνης και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, ενώ ταυτόχρονα βοηθάμε με μια πλαστική σπάτουλα, ώστε να αναμειχθεί το μείγμα, που μένει στα τοιχώματα του μπολ. Κατόπιν, ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας το αλεύρι, ανακατεύοντας ελαφρά με τη σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, βάζουμε τη φόρμα μέσα στο ταψί με το ζεστό νερό και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε καθόλου τον φούρνο.

Οταν η σοκολατόπιτα ψηθεί, σβήνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα, για περίπου 1/2 ώρα.

Στη συνέχεια, τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει, την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, ανοίγουμε τη φόρμα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα, γαρνίροντας με σιρόπι σοκολάτας και σαντιγί.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για κονιάκ, να χρησιμοποιήσουμε λικέρ κανέλας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ κανέλας