Σοκολατένια κεκάκια με άρωμα πορτοκαλιού

06.05.2008
Ιδανικά για τον καφέ μας!

Τι έχουμε:

  • 3 φλιτζ. αλεύρι
  • 150 γραμ. κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ
  • 1 φλιτζ. κακάο ΠΑΥΛΙΔΗΣ
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 6 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη για τα φορμάκια
  • 2 κουταλιές αλεύρι για το φορμάκια

Για το γαρνίρισμα:

  • σιρόπι, σοκολάτας

Τι κάνουμε:

Λιώνουμε την κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο ΠΑΥΛΙΔΗΣ, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, φροντίζοντας να έχει απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο. Κατόπιν, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και τα χτυπάμε για περίπου 3-4 λεπτά. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη λιωμένη κουβερτούρα, τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά.

Αλείφουμε τα φορμάκια με μαργαρίνη, τα αλευρώνουμε και μοιράζουμε το μείγμα, φροντίζοντας να μην ξεπερνάει τα 3/4 από κάθε φορμάκι. Βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψί με τόσο νερό, ώστε να τα καλύπτει μέχρι τη μέση.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-55 λεπτά.

Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν λίγο, τα ξεφορμάρουμε, τα γαρνίρουμε με το σιρόπι σοκολάτας και τα σερβίρουμε, αφού κρυώσουν καλά.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για πορτοκάλι, να χρησιμοποιήσουμε χυμό μανταρινιού.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Καφές