Μπράουνις με καρύδια

06.05.2008
Συνδυασμός γεύσεων!

Τι έχουμε:

  • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γραμ. κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ
  • 1 φλιτζ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζ. φλοίδες κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ
  • 4 αβγά
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • μαργαρίνη για το αλλειμα της φόρμας

Για το γαρνίρισμα:

  • σιρόπι σοκολάτας
  • καρύδια, πεταλούδες

Τι κάνουμε:

Λιώνουμε την κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ, τη βάζουμε σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες, έως ότου ενωθούν μεταξύ τους. Κατόπιν, χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν, και τα ρίχνουμε σιγά σιγά, ανακατεύοντας στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας διαρκώς, έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.

Ρίχνουμε στο μπολ την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να πάει παντού.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα αλειμμένη με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με τις φλοίδες από την κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.

Οταν ψηθεί, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το μπράουνις να κρυώσει.

Κόβουμε σε κομμάτια, γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και με καρύδια πεταλούδες και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για καρύδια, καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Ζεστή σοκολάτα