Μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτας

06.05.2008
Χίλια φύλλα απόλαυσης!

Τι έχουμε:

  • 4 φύλλα σφολιάτας
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη, άχνη

Για την κρέμα:

  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 150 γραμ. κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ
  • 2 κρόκους αβγών
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε τα φύλλα σφολιάτας σε ένα ταψί, τρυπάμε την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου δέσει καλά η κρέμα.

Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, την κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν καλά και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα.

Βγάζουμε από τον φούρνο τα φύλλα σφολιάτας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Οταν κρυώσουν, στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε μια βαθιά τετράγωνη πιατέλα, απλώνουμε τη μισή από την κρέμα σοκολάτας και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο και βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Βγάζουμε από το ψυγείο την πιατέλα και τρίβουμε στην επιφάνεια του μιλφέιγ το τέταρτο φύλλο.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε πάνω από την άχνη, τρίμματα σοκολάτας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Ζεστή σοκολάτα