Απλές γευστικές ιδέες για τις πιο ωραίες πίτες με... μελιτζάνα
- Απλή συνταγή, που γίνεται χωρίς φύλλο:
Kόβουμε 2-3 μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια και τις σοτάρουμε με 5 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια σε ροδέλες και αλάτι σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Mετά, τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγη ρίγανη, 3 χτυπημένα αβγά, 100 γρ. τριμμένο κίτρινο ή λευκό τυρί, αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και όσο γάλα χρειάζεται για να γίνει ένας μέτρια πηχτός χυλός. Στρώνουμε τον χυλό σε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200oC, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
-Mια άλλη νόστιμη γέμιση για πίτα με χωριάτικο φύλλο:
Με κιμά καβουρδισμένο με κρεμμυδάκι και κυβάκια μελιτζάνας, μαϊντανό και όποιο τυρί "λευκό ή κίτρινο" προτιμάμε.