Μια μικρή παραλλαγή στην προετοιμασία δίνει στις τηγανιτές πατάτες ξεχωριστή γεύση. Περίπου 2 ώρες πριν τηγανίσετε τις πατάτες, τις καθαρίζετε, τις κόβετε σε μπαστουνάκια και τις αφήνετε να μουλιάσουν σε μια γαβάθα με μπίρα.
Οι σάλτσες με κάπαρη συνοδεύουν μοναδικά τα ποσέ ψάρια και τα κρύα κρέατα. Εκτός από τους καρπούς της κάπαρης, χρησιμοποιείται σαν αφέψημα ο φλοιός της ρίζας που καταπολεμά την αναιμία και την αρθρίτιδα.
Το αφέψημα των φύλλων της καστανιάς θεωρείται ευεργετικό για τον κοκίτη, ενώ χρησιμοποιείται και σαν ορεκτικό και τονωτικό του στομάχου. Τέλος μπορούμε να κάνουμε πλύσεις με αφέψημα καστανιάς για τον ερεθισμό των ματιών.