Πέτρωσε η καστανή ζάχαρη; Ιδού τι πρέπει να κάνεις

10.02.2025
Πέτρωσε η καστανή ζάχαρη; Ιδού τι πρέπει να κάνεις
Ο τρόπος είναι απλός

Το ‘χει αυτό η καστανή και η μαύρη ζάχαρη, αν την ξεχάσεις ασκέπαστη ανοιχτές ή δεν τη βάλεις σε σκιερό μέρος σε βάζο πετρώνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι για πέταμα. Άλλωστε υπάρχει τρόπος να την ξαναμαλακώσεις.

Ο γρήγορος τρόπος

Βάλε την πετρωμένη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.

Βρέξ’ την με μία κουταλίτσα του τσαγιού νερό και σκέπασέ την με υγρό χαρτί κουζίνας.

Βάλε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων και «ψήστην» ανά τριάντα δευτερόλεπτα για κάποια λεπτά.

Ο αργός τρόπος

Αν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, τύλιξε την πετρωμένη ζάχαρη με βρεγμένο και καλά στραγγισμένο χαρτί κουζίνας και βάλτη σε μία πλαστική σακούλα με zip. Άφησέ την μια μέρα στην άκρη να μαλακώσει.

Για να μην σου ξαναπετρώσει, φύλαγε τη μαύρη ζάχαρη σε αεροστεγές τάπερ σε θερμοκρασία δωματίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 10.02.2025 - 01:35