Η απάντηση είναι όχι, δυστυχώς αυτό δεν θα πρέπει να το κάνεις.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, η επαναθέρμανση του φαγητού μπορεί πράγματι να σκοτώσει τα βακτήρια που πιθανότατα παρήχθησαν όταν έμεινε έξω για μια νύχτα.
Αλλά το πρόβλημά σου δεν τελειώνει εκεί, λέει η Υπηρεσία.
Ορισμένοι τύποι βακτηρίων παράγουν επίσης ανθεκτικά στη θερμότητα, σπόρια ή τοξίνες που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Και αυτά τα σπόρια και οι τοξίνες συχνά δεν καταστρέφονται από το κανονικό μαγείρεμα ή την επαναθέρμανση.
Δύο τέτοια παραδείγματα αναφέρονται από το FDA: Τα Staphylococcus aureus και Clostridium perfringens. Και τα δύο μπορεί να προκληθούν αφήνοντας το μαγειρεμένο φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες και η επαναθέρμανση του φαγητού δεν είναι καθόλου εγγυημένη για να τα ξεφορτωθείς.
Συμπέρασμα: Δεν πρέπει να τρως τo φαγητό που άφησες έξω πάνω 2 ώρες. Δεν είναι βέβαιο ότι θα πάθεις δηλητηρίαση εάν το κάνεις, αλλά μπορεί να ριψοκινδυνεύσεις να μολυνθείς από μια σοβαρή τροφική ασθένεια.