Το λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι κατά το μαγείρεμα των ζυμαρικών, είναι ότι χρησιμοποιούν πολύ μικρή κατσαρόλα. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα απλό λάθος και λογικά θα πεις: «Μα καλά, δεν μπορώ απλά να σπάσω τα ζυμαρικά στη μέση για να τα χωρέσω;».
Οι ειδικοί λένε όχι. Και έχει να κάνει με τη μειωμένη ποσότητα νερού που μπαίνει σε μια μικρότερη κατσαρόλα.
«Όταν προσθέτεις τα ζυμαρικά σε μια μικρή ποσότητα νερού, μειώνεται η θερμοκρασία του νερού πολύ περισσότερο από ότι αν τα έβαζες σε μια μεγάλη ποσότητα νερού, οπότε το νερό θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να βράσει», λέει στο Real Simple, ο σεφ Michael Symon και ιδιοκτήτης πέντε εστιατορίων στο Κλίβελαντ. «Εν τω μεταξύ, τα ζυμαρικά θα κάθονται στο κάτω μέρος της κατσαρόλας και θα αρχίσουν να μαζεύονται και να γίνονται «νιανιά», εκτός αν είσαι προσεκτική και τα ανακατεύεις».
Άλλαξε την κατσαρόλα των ζυμαρικών σου
Έτσι, αν πρόκειται να κάνεις κάποιες βελτιωτικές κινήσεις στην κουζίνα σου, καλό θα είναι να πάρεις την απόφαση να μαγειρεύεις τα ζυμαρικά σου σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα – άλλωστε αυτό είναι και το ιταλικό γιαγιαδίστικο στυλ. Βράσε το νερό σε ένα μεγάλο σκεύος, πρόσθεσε τα ζυμαρικά σου και περίμενε να αποκαλυφτεί η al dente μαγεία.