Δεν χρειάζεται να πετάξεις το υπόλοιπο! Μπορείς να καταψύξεις εύκολα τα φρέσκα βότανα και θα βρεις τη διαδικασία μάλιστα τόσο βολική καθώς θα τα έχεις στη διάθεσή σου ανά πάσα στιγμή για να δώσεις νοστιμιά και άρωμα στις αγαπημένες σου σούπες, σάλτσες και άλλα μαγειρεμένα πιάτα. Απλώς ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα για την κατάψυξη των φρέσκων βοτάνων:
Πλύνε τα, καθάρισε τα και τεμάχισέ τα σε μικρά κομμάτια.
Άφησε τα βότανα να στεγνώσουν καλά και στη συνέχεια:
- τοποθέτησε τα σε σακούλες κατάψυξης, ή
- βάλε βότανα σε παγοθήκες με μικρή ποσότητα νερού, κατάψυξε τα και μετά μετάφερε τους κύβους σε σακούλες κατάψυξης.
Μετά την κατάψυξη τα φρέσκα βότανα πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις μέσα σε 6 μήνες για να έχουν την καλύτερη ποιότητα.
Δες και αυτό: 4 αρωματικά φυτά για την κουζίνα που μπορείς να καλλιεργήσεις σπίτι σου