• Για να παγώσεις το βούτυρο, τυλίξε το σφιχτά σε παχύ αλουμινόχαρτο ή σε πλαστικό περιτύλιγμα κατάψυξης ή τοποθέτησε το μέσα σε μια σακούλα κατάψυξης.
• Το κατεψυγμένο αλατισμένο βούτυρο διατηρεί καλύτερα την ποιότητα του έως και 12 μήνες, ενώ περίπου 6 μήνες αν δεν έχει αλάτι.
• Για να ξεπαγώσεις γρήγορα το κατεψυγμένο βούτυρο, βάλτο στο φούρνο μικροκυμάτων (10 δευτερόλεπτα) σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει ή τρίψε το κατεψυγμένο βούτυρο στις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη τυριού. Θα ξεπαγώσει γρήγορα.
• Εάν δεν βιάζεσαι να το χρησιμοποιήσεις, μπορείς να αποψύξεις το παγωμένο βούτυρο στο ψυγείο. Θα χρειαστούν περίπου 6 έως 7 ώρες για ένα κιλό βούτυρο. Μπορείς επίσης να βυθίσεις το βούτυρο (σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα) σε κρύο νερό. Θα ξεπαγώσει σε περίπου μισή έως μία ώρα.