Τα αυγά και το γάλα είναι από τα πιο ευάλωτα προϊόντα στις αλλαγές θερμοκρασίας και αυτό έχει επιπτώσεις στην ποιότητα και τη φρεσκάδα τους. Και αυτό είναι το πρόβλημα όταν τα αποθηκεύεις στην πόρτα του ψυγείου: οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές και τείνουν να αλλάζουν περισσότερο από άλλες περιοχές του ψυγείου, ειδικά όταν ανοίγει η πόρτα.
Η λύση: τοποθέτησε τα αυγά και το γάλα στο κύριο μέρος του ψυγείου, όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο κρύες και πιο σταθερές.
Αν τα αυγά τα αποθηκεύσεις με την κανονική τους συσκευασία, θα κρατήσουν την καλύτερη ποιότητα για περίπου 3 έως 5 εβδομάδες. Κατά το διάστημα αυτό, η ημερομηνία «πώλησης» ή «λήξης» όπως αναγράφεται πάνω δεν χρειάζεται να σε απασχολεί γιατί τα αυγά θα εξακολουθούν να είναι απόλυτα ασφαλή για χρήση, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι ραγισμένα ή αλλοιωμένα.
Το γάλα που έχει διατηρηθεί αποκλειστικά στον κυρίως χώρο του ψυγείου θα παραμείνει αναλοίωτο μέχρι την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία.