Όταν τηγανίζετε λαχανικά σε κουρκούτι, αυτό που γίνεται συνήθως τραγανιστό είναι το εξωτερικό κέλυφός τους, ενώ το λαχανικό παραμένει μαλακό. Αντίθετα, εάν απλώς τα αλευρώσετε, τότε τα λαχανικά θα γίνουν τραγανά και εσωτερικά και εξωτερικά, επομένως πιο νόστιμα. Αν όμως τα θέλετε ακόμη πιο τραγανιστά, αλλά και για να απορροφήσουν λιγότερο λάδι, μπορείτε πριν τα ρίξετε στο τηγάνι να τα βουτήξετε, όπως είναι αλευρωμένα, για ελάχιστο χρόνο σε μπολ με κρύο νερό.
KYΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία τεύχος 167
Update: Ιανουάριος 2017