Όσο παράξενο κι αν ακούγεται η θερμοκρασία των υλικών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όταν θέλετε να φτιάξετε μια πετυχημένη ζύμη.
Γι΄αυτό όταν χρησιμοποιείτε φρέσκια μαγιά σε ζύμη, για παράδειγμα για να φτιάξετε ψωμί, δεν πρέπει κανένα υλικό της συνταγής να είναι καυτό και κανένα παγωμένο. Τα καυτά υλικά καταστρέφουν τους ζυμομύκητες της μαγιάς, οπότε η ζύμη σας δεν θα φουσκώσει, ενώ τα παγωμένα τούς αδρανοποιούν, με αποτέλεσμα η ζύμη σας να «κάτσει».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 134
Update: Nοέμβριος 2016