Πώς θα αποξηράνεις το σέλινο

08.09.2016
Μάθε πώς θα έχεις πάντα διαθέσιμο στην κουζίνα σου αποξηραμένο σέλινο.

Εάν χρησιμοποιείς συχνά σέλινο στα φαγητά σου και θέλεις να αυξήσεις περισσότερο το άρωμα που τους προσδίδει, τότε χρησιμοποίησε το αποξηραμένο:

  • πλύνε καλά τα φύλλα σέλινου, στέγνωσέ τα και βάλε τα για λίγο στο φούρνο με την πόρτα ανοιχτή μέχρι να ψηθούν, χωρίς όμως να μαυρίσουν.
  • Μόλις κρυώσουν, τρίψε τα με τις παλάμες σου να γίνουν σκόνη και αποθήκευσέ τη σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει ερμητικά.

Ακόμα και μια ελάχιστη ποσότητα από τη σκόνη σέλινου θα απογειώσει αρωματικά σούπες, ψητά αλλά και τις σαλάτες σου.