7 έξυπνα μυστικά κουζίνας σε σώζουν τη δύσκολη ώρα

08.09.2016
Με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις να τρέχουν, όσο δημιουργική κι αν είσαι δεν έχεις χρόνο να ξοδέψεις στην κουζίνα. Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά τα κόλπα και δίνουν λύσεις έξυπνες και πρακτικές στις δύσκολες στιγμές.

#1 Σπιτικό μπέικιν πάουντερ

Έχει τελειώσει το μπέικιν; Αν έχεις τα υλικά μπορείς να το φτιάξεις μόνη ανακατεύοντας 2 κουταλιές κρεμότιο, 1 κουταλιά σόδα σε σκόνη και 2 κουταλιές κορν φλάουρ.

#2 Διώξε τη μυρωδιά σκορδίλας

Αν δεν έχεις μέντες και τσίχλες υπάρχουν τρόποι για ν΄απαλύνει τη μωρωδιά του σκόρδου μετά από το γεύμα. Δοκίμασε να φας μήλο, σπανάκι, μανιτάρι, βασιλικό, εσπεριδοειδή ή να πιείς ένα ποτήρι γάλα.

#3 Μην πετάς τις φλούδες του αγγουριού ή των εσπεριδοειδών και φτιάξε νερό με γεύση!

Αν δυσκολεύεσαι να καταναλώνεις αρκετή ποσότητα νερού μέσα στην ημέρα, αυτή είναι μια καλή ιδέα. Φτιάχνοντας το δικό σου νερό με γεύση μπορείς να το καταναλώνεις σε στιγμές πείνας χωρίς να παίρνεις θερμίδες.

#4 Φτιάξε μαρμελάδα σε 5 λεπτά

Τελείωσε η μαρμελάδα; Αντί να τρέχεις ν΄αγοράσεις μπορείς απλά να πολτοποιήσεις ένα φρούτο και να το βάλεις στην τοστιέρα. Τόσο απλά! Ρίξε λίγη ζάχαρη απο πάνω κι έτοιμη η μαρμελάδα του πενταλέπτου.

#5 Φτιάξε σπιτικούς κύβους με βούτυρο

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν η παγοθήκη σου δίνει λύσεις. Λιώσε βούτυρο, ρίξε μέσα μυρωδικά και θα έχεις πάντα διαθέσιμους κύβους γι΄άρωμα και γεύση.

#6 Για να μειώσεις την αψάδα του κρεμμυδιού

Ένας απλός τρόπος είναι να τα κόψεις σε ροδέλες και να τ΄αφήσει για λίγο μέσα σε κρύο νερό.

#7 Κάνε παγάκια κρασιού

Αν έμεινε κρασί βάλε το στις παγοκύστες και αποθήκευσέ το στην κατάψυξη. Έτσι θα έχεις πάντα κρασί για να σβήνεις το φαγητό όταν χρειάζεται.