Για σπιτικό τζατζίκι σφιχτό και χωρίς περιττά υγρά, κάνε τα εξής:
- 1-2 ώρες πριν φτιάξεις το τζατζίκι, αδειάζεις προσεκτικά το στραγγιστό γιαούρτι από τη συσκευασία του σε μεγάλο γυάλινο μπολ – δεν το απλώνεις, ούτε το ανακατεύεις!
- Σκεπάζεις το μπολ με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνεις στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Μόλις το βγάλεις από το ψυγείο, απορρίπτεις τα υγρά που έχουν δημιουργηθεί στο γιαούρτι και κρατάς μόνο το στερεό περιεχόμενο.
- Πριν προσθέσεις το τριμμένο αγγουράκι στο γιαούρτι, το ζουλάς σφιχτά μέσα στην παλάμη σου ώστε να απομακρυνθεί το περιττό νερό.
Καλή επιτυχία!
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 151
Update: Ιούλιος 2016.