Τα πιο εύκολα ζαχαρωτά γίνονται με... φλούδες!

08.07.2016
Το φανταζόσουν;

Ένας έξυπνος τρόπος για να αξιοποιήσουμε τις φλούδες των εσπεριδοειδών - όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο - είναι το ζαχάρωμά τους!

Μπορείς να τις φας σαν γλυκάκι για τη λιγούρα ή να τις προσθέσεις σε κέικ, παγωτό κι άλλα γλυκά για άρωμα και γεύση.

Πώς θα τις φτιάξεις

Για να τα φτιάξεις βράζεις πρώτα τις φλούδες για λίγα λεπτάκια (ένα 5λεπτο αρκεί) και στη συνέχεια τις ρίχνεις σε κρύο νερό. Τις αφήνεις για τουλάχιστον 1&1/2 ώρα (ακόμη και περισσότερο) και αλλάζεις το νερό κατά διαστήματα για να ξεπικρίσουν.

Στη συνέχεια ετοιμάζεις σιρόπι και τις ρίχνεις μέσα μόλις δέσει.

Βγάζεις τις φλούδες με το σουρωτήρι, τις πασπαλίζεις με αρκετή ζάχαρη ώστε να καλυφθούν κι είναι έτοιμες!