Δεν αλλάζει και πολλά σε όσα ήξερες και πιθανότατα να το έχεις εφαρμόσει ήδη - ειδικά αν κατατάσσεσαι κι εσύ σε αυτό που ονομάζουμε "τεμπέλες" μαγείρισσες που ψάχνουν για εύκολες, γρήγορες κι έξυπνες λύσεις. Κι επειδή το Πάσχα πλησιάζει σιγά - σιγά ξεκινάμε να σου δίνουμε ιδέες.
Ο πιο εύκολος τρόπος για σφιχτά αυγά κι εύκολα στο καθάρισμα είναι να τα... ψήσεις μέσα σε θήκες για μάφινς!
* Προσωπικά προτιμάω το πατροπαράδοτο βράσιμο αλλά αν σου αρέσει το ψητό αυγό, αυτή η τεχνική είναι για εσένα. Περί ορέξεως... βράσιμο ή ψήσιμο εσύ επιλέγεις!
Ο τρόπος για ψητά σφιχτα αυγά: βήμα-βήμα
- Ζέστανε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου
- Πάρε κια θήκη γιαμάφιν και βάλε σε κάθε θήκη από ένα αβγό.
- Ψήσε για 30 λεπτά
- Βγάλε τα αυγά από το φούρνο και ρίξε τα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια.
- Άσε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά ή και περισσότερο.
- Πλέον (κι αφού τα σκουπίσεις) μπορείς να τα καθαρίσεις και να τα φας (ή να τα βάψεις την περίοδο του Πάσχα).
Κι αν προτιμάς το βράσιμο ιδού μερικά μυστικά:
Συμβουλές για (βραστά) αβγά σφιχτά & εύκολα στο καθάρισμα (Χρήσιμες συμβουλές για να μην σου πει κανείς ποτέ πως δεν ξέρεις να βράζεις ούτε αβγό!)
Πώς θα βράσεις (και θα βάψεις) τ΄αυγά χωρίς να σπάσουν (Το βράσιμο και βάψιμο των αβγών δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!)