Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχεις το τέλειο αυγό αλλά αυτή η μέθοδος είναι από τις πιο ασφαλείς.
Βήμα 1ο
Βάζεις το αυγό μέσα στο κόνιστρο που ψήνουμε τα λαχανικά και το τοποθετείς στην κατσαρόλα όπου έχεις βάλει μόλις δύο κούπες νερό, όσο χρειάζεται για να καλυφτεί πλήρως ο πάτος.
Βήμα 2ο
Σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις το νερό να βράσει.
Βήμα 3ο
Αφήνεις το αυγό να ψηθεί στον ατμό για περίπου 6 λεπτά αν το θέλεις μελάτο, 11 λεπτά αν το θέλεις σφιχτό προς μελάτο και 15-20 λεπτά αν το θέλεις σφιχτό.
Βήμα 4ο
Για να ξεφλουδίσει εύκολα το αυγό το βάζεις μέσα σε παγωμένο νερό.
Κι ένα έξυπνο κόλπο: Μάθε πώς θα φτιάξεις βραστό αυγό σε σχήμα καρδιάς.
Αυγό βραστό σε σχήμα καρδιάς
Tip: Ένα κολπάκι για να εντυπωσιάσεις τον καλό σου: Φτιάξε του βραστό αβγό σε σχήμα καρδιάς! Πώς μπορείς να το κάνεις;
Κάνε κλικ στη φωτογραφία και μάθε το! Σου δείχνουμε φωτογραφίες και οδηγίες βήμα-βήμα.