Καυτή παπάτα; Ξεφλούδισε τη στη στιγμή -χωρίς να καείς!

12.05.2015
Ωραίος ο πουρές και οι βραστές πατάτες αλλά το ξεφλούδισμα είναι μπελάς. Η καυτή πατάτα σε κάνει να αισθάνεσαι φακίρης ή ζογκλερ αφού για να την καθαρίσεις την πετάς από την μια παλάμη στην άλλη για να μην καείς ενώ στην προσπάθειά σου να τελειώνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται μαζί με τη φλούδα απομακρύνεις με το μαχαίρι αρκετή από τη σάρκα.

Γιατί να μπαίνεις σε επικίνδυνες αποστολές όταν υπάρχει εναλλακτική;

Υπάρχει ένας έξυπνος και διόλου χρονοβόρος τρόπος για να καθαρίσεις τις βραστές πατάτες εύκολα, απλά και πάνω απ΄όλα χωρίς κόπο και απώλειες.

Μάθε πώς θα το κάνεις με οδηγίες βήμα-βήμα & κατατοπιστικό βίντεο, στην επόμενη σελίδα.

Πώς θα το κάνεις

Βράσε τις πατάτες με τη φλούδα. Το καθάρισμα θα γίνει σταδιακά - μια πατάτα τη φορά - με την παρακάτω διαδιασία:

  1. Μέσα σε ένα μπολ βάζεις παγωμένο νερό (όσο πιο παγωμένο, ακόμη και με παγάκια, τόσο καλύτερα).
  2. Βγάζεις την καυτή πατάτα με μια τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και την ρίχνεις για πέντε δευτερόλεπτα μέσα στο παγωμένο νερό.
  3. Στη συνέχεια τη βγάζεις από το παγωμένο νερό και με τα δύο χέρια τραβάς τις άκρες της φλούδας προς τις αντίθετες κατευθύνσεις (όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο) και ιδού: η πατατούλα έτοιμη καθαρισμένη και χωρίς να πετάς τίποτα!