«Οι ψημένες αραβικές πίτες μαλακώνουν και χαλάει η υφή τους…»
Ποτέ μη σερβίρεις τις ψημένες πίτες τη μία πάνω στην άλλη! Μόλις τις ζεστάνεις ή τις ψήσεις, τοποθέτησε τις απλωμένες σε πιατέλα, φροντίζοντας να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.
«Το ψωμί μπαγιατεύει γρηγορότερα…»
Μπορείς να το διατηρήσεις για περισσότερο χρόνο φρέσκο και μαλακό, εάν φυλάξεις το ψωμί μέσα σε σακούλα κατάλληλη για τρόφιμα μαζί με λίγο σέλινο και κατόπιν κλείσεις τη σακούλα καλά, ώστε να μην μπαίνει μέσα αέρας.
«Σβόλιασε η μπεσαμέλ…»
Βάλε την μπεσαμέλ σε μπλέντερ και χτύπησέ τη για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
«Ο πουρές πατάτας έγινε αραιός…»
Πρόσθεσε στην κατσαρόλα 1-2 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι και συνέχισε το βράσιμο του πουρέ για λίγα λεπτά ακόμη.
«Το ρύζι παράβρασε…»
Ξέπλυνε το βρασμένο ρύζι με νερό βρύσης, κατόπιν σούρωσέ το καλά και τέλος βάλε το σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
«Η μαγιονέζα έκοψε…»
Βάλε σε γυάλινο μπολ 2-3 σταγόνες νερό βρύσης και πρόσθεσε σε αυτό την κομμένη μαγιονέζα λίγη λίγη, ανακατεύοντας σιγά σιγά και συνεχώς.
«Το ψυγείο μυρίζει άσχημα…»
Πρώτα έλεγξε εάν κάποιο τρόφιμο έχει αλλοιωθεί, οπότε πρέπει να το πετάξεις. Στη συνέχεια κόψε ένα λεμόνι στα δύο και άδειασε κάθε κομμάτι από την ψίχα του. Γέμισε τις λεμονόκουπες με χοντρό αλάτι και κατόπιν τοποθέτησέ τις στο ψυγείο, προτιμότερο στις θήκες των αβγών.