Ιδσύ τα tips για να φτιάξεις τέλειο pesto
- Η θερμοκρασία έχει σημασία: Βάλε την κανάτα του μπλέντερ στην κατάψυξη μερικά λεπτά πριν τη χρήση. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να διατηρηθεί καταπράσινο το χρώμα του πέστο. Γιατί εκτός από τη γεύση και η εμφάνιση έχει σημασία.
- Δεν πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί: Πολτοποίησε πρώτα τα λευκά συστατικά (σκόρδο, παρμεζάνα και κουκουνάρι) πριν προσθέσεις βασιλικό κι αλάτι. Θα δεις διαφορά στην υφή!
- Χαμηλή ταχύτητα και απαλό χτύπημα: Βάλε το μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα για να μην λιώσει εντελώς ο βασιλικός και να αποφευχεί το πολύ σκούρο χρώμα.
- Το λάδι προστίθεται σταδιακά: Είναι σημαντικό το λάδι να προστεθεί λίγο - λίγο κι όχι με μιας.
- Μη φοβάσαι να προσθέσεις λάδι αν χρειάζεται: Πρόσθεσε έξτρα λαδάκι αν χρειάζεται για πιο ρευστή κι απαλή υφή.
Διάβασε επίσης: Guacamole: Η Eva Longoria σου δίνει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή [video]
Έξτρα tips για μικρές παραλλαγές!
-
Για γεύση λιγότερο έντονη μπορείς να βάλεις μαζί με το βασιλικό και λίγο μαΪτανό
-
Αν θέλεις πιο κρεμώδη υφή μπορείς να αλέσεις το πέστο μαζί με βραστή πατάτα
-
Αντί για κουκουνάρι μπορείς να βάλεις φυστίκι Αιγίνης, για ένα πέστο διαφορετικό αλλά επίσης γευστικό.
Αυτό το διάβασες; Jessica Alba: Η αγαπημένη της σαλάτα είναι εύκολη, γευστική και χωρίς περιττές θερμίδες [video]
Αν θέλεις συνολικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείς, δες τα στη συνέχεια:
1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
3 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
3 κ.σ. κουκουνάρι
περίπου 1/2 με 3/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (ή παρμεζάνα ανάμεικτη με πεκορίνο)
περίπου 1/2 με 3/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι