Πρόκειται για μια τεχνική γρήγορου διαχωρισμού και καθαρίσματος του σκόρδου που εμπνεύστηκαν Γάλλοι σεφ και γίνεται ως εξής: πιάνεις ολόκληρο το σκόρδο στη χούφτα σου με την πλευρά του κοτσανιού προς τα έξω και κατόπιν το χτυπάς με δύναμη σε μια λεία επιφάνεια.
Με το ένα και μοναδικό αυτό χτύπημα όλες οι σκελίδες του σκόρδου όχι μόνο θα χωριστούν, αλλά και θα καθαριστούν από τη φλούδα τους.
Αν δεν το πιστεύεις, μια δοκιμή θα σε πείσει. Κι αν δεν το πετύχεις με την πρώτη, θα το πετύχεις με τη δεύτερη. Να είσαι σίγουρη!