Απολαυστική σάλτσα φράουλας

17.03.2015
Μία πρόταση με... χίλιες γευστικές εφαρμογές στην κουζίνα σου.

Θα χρειαστείς ½ κιλό φράουλες καλά πλυμένες και ελαφρώς αποφλοιωμένες, 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό σε ποσότητα που αποδίδει ισοδύναμη γλυκύτητα και το χυμό από 1 λεμόνι.

Χτύπησε όλα τα υλικά σε μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με τη σάλτσα φράουλας μπορείς να περιχύσεις μαλακά ή κρεμώδη λευκά τυριά, όπως ανθότυρο, κότατζ, γιαούρτι αλλά και παγωτό, τηγανίτες, ακόμα και φρουτοσαλάτες.

Αν προσθέσεις στη βασική συνταγή της σάλτσας ½ στραγγιστό γιαούρτι ή τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών, ώστε να γίνει πιο σφιχτή, μπορείς με αυτή να γεμίσεις ζεστές κρέπες, αραβική πίτα, τορτίγια, κρουασανάκια ή «φωλίτσες» φτιαγμένες με φύλλα κρούστας.